Prowadzenie restauracji w hotelu

Prowadzenie restauracji hotelowej ma swoje plusy oraz minusy. Najważniejszym argumentem jest fakt, że zakwaterowani goście hotelowi mogą swobodnie korzystać z możliwości zjedzenia ciepłego posiłku. Wiele gości gustuje w tego typu rozwiązaniach. Doba hotelowa zawiera w sobie, przede wszystkim, śniadanie, a nie cały pakiet wyżywieniowy. Wszelkie pozostałe posiłki musimy sobie samodzielnie wykupić wedle naszych potrzeb oraz możliwości. Z oferty restauracyjnej w hotelach korzystają jednak nie tylko goście hotelowi. Wiele osób decyduje się na wspólną kolację w tego typu placówkach lub też organizuje spotkania służbowe w restauracjach hotelowych. Są one przeważnie na tyle ciekawe oraz atrakcyjne, że stanowią dobre miejsce spotkań towarzyskich wszelkiego szczebla. Ważnym aspektem staje się też to, że najczęściej tego typu hotelowe restauracje czynne są w o wiele dłuższych godzinach, aniżeli rozwiązania występujące samodzielnie. Posiadanie restauracji w hotelu pozwala również na organizowanie różnorodnych imprez rodzinnych, czy innych spotkać zorganizowanych. Tego typu propozycje stanowią dla właścicieli hoteli dodatkowe źródło zarobkowania, szczególnie ważne w momencie braku kompletu gości hotelowych.

Comments are closed.

Najlepsze
  • Ryzyko choroby pracownikaRyzyko choroby pracownika
    W 1995 r. wprowadzono istotną zmianę, której celem było przede wszystkim doraźne odciążenie Funduszu Ubezpieczenia Społecznego. Zrównano wówczas zakres obciążeń na zasiłki chorobowe jednostek gospodarki uspołecznionej, które od 1976 r. …
  • Wybór formy organizacyjnej dla przedsiębiorstwaWybór formy organizacyjnej dla przedsiębiorstwa
    Gdy zakładamy firmę musimy podjąć wiele ważnych decyzji, które będą wpływały na sposób prowadzenia firmy. Do takich decyzji możemy zaliczyć wybór formy organizacyjnej firmy. W zależności od wyboru formy organizacyjnej …
Najnowsze komentarze
    Strony